29 Листопада, 2022
Час читання: 2 хв.

Проєкт Shelter Link: Кластер передав 1000 роутерів школам і дитсадкам Львівщини

28 листопада у Львівській ОВА відбулася передача понад 1000 роутерів та точок доступу до інтернету в межах проєкту Shelter Link. Його мета забезпечити учнів і вчителів зв’язком в укриттях.

Завдяки цьому проєкту практично у всіх школах та садочках Львівської області, які мають власні укриття, буде закрито потребу в доступі до зв’язку. Зараз на Львівщині діє більше тисячі укриттів в школах та садочках, зазначає Максим Козицький.

“В час війни ми чітко розуміємо, що надзвичайно важливо мати можливість доступу до інтернету: і в бомбосховищах, і в Пунктах Незламності. Дякую нашим партнерам  та благодійникам за таку щедру допомогу. Це тисяча пристроїв для того, щоб ми могли оснастити як мінімум 500 об’єктів інтернет-доступом”, – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
 
Проєкт Shelter Link це набагато більше ніж просто доступ до зв’язку. Це ще й про економічну стійкість. Адже під час повітряної тривоги батьки переживають насамперед тривогу внутрішню за своїх дітей. Тому важливо, щоб укриття були добре облаштовані та оснащені wi-fi роутерами. Знайти таку кількість пристроїв в Україні було непросто. Команді Кластера довелося змінити модель і узгодити її із провайдерами зв’язку.
 
“Важливо, щоб батьки були на зв‘язку з дітьми і завдяки цьому могли спокійно працювати, розвивати економіку, сплачувати податки, щоб регіон був стійкий в економічному плані. Наша спільнота й надалі долучатиметься до ініціатив, які допомагають перемогти в цій війні, а  Львівщині стати ще більш стійкою до загроз, які несе ворог”, додає Степан Веселоський, СЕО Львівського ІТ Кластера.
 
Більшу частину проєкту Shelter Link профінансували DataArt із партнерами. Компанія є учасницею Львівського ІТ Кластера. Окрім цього за допомогою партнерів компанія активно долучається до підтримки медичних закладів області.

“Компанія DataArt присутня на ринку України в багатьох містах. І нам дуже приємно бути активними членами нашої громади, допомагати не тільки нашим працівникам, а й всім українцям. Для керівництва нашої компанії, наших інвесторів дуже важливо підтримувати Україну в цей непростий час”, – наголошує Валерій Волков, керівник Центру розробки DataArt у Львові.

Облаштують інтернет-доступ в укриттях навчальних закладів Львівщини впродовж найближчих  декількох тижнів. У випадку блекауту  роутери працюватимуть у Пунктах Незламності, які можуть в цих укриттях облаштувати.
Поділитися статтею:
Проєкт Shelter Link: Кластер передав 1000 роутерів школам і дитсадкам Львівщини

28 листопада у Львівській ОВА відбулася передача понад 1000 роутерів та точок доступу до інтернету в межах проєкту Shelter Link. Його мета – забезпечити учнів і вчителів зв’язком в укриттях. Завдяки цьому проєкту практично у всіх школах та садочках Львівської області, які мають власні укриття, буде закрито потребу в доступі до зв’язку. Зараз на Львівщині […]

https://itcluster.lviv.ua/wp-content/uploads/2023/01/proyekt-shelter-link-klaster-peredav-1000-routeriv-shkolam-i-dytsadkam-lvivshhyny_63bd81baa4e2e.png
Скопійовано!