5 Липня, 2021
Час читання: 2 хв.

Львів Піднявся на 99 позицій у Світовому Рейтингу Стартап-Екосистем

Щороку, починаючи з 2017, Global Startup Ecosystem Index Report розробляють рейтинг міст, де активно розвивають стартап-екосистеми, за допомогою різноманітних даних та параметрів, які обраховує спеціально розроблений алгоритм. Всі дані є унікальними та збираються виключно на базі глобальних партнерів з різних країн, що дає змогу не лише вибудувати рейтинг, але й інтегрувати його в інтерактивну карту StartupBlink Global Startup Ecosystem Map. Унікальність цієї платформи в тому, що на ній можна чітко відслідкувати, які стартапи розвиваються в різних країнах, побачити їх рейтинг та відмінності.

Відповідно до рейтингу Global Startup Ecosystem 2021 Україна займає 34 місце у світі у списку стартап-екосистем. Варто зазначити той факт, що це досить хороший результат, незважаючи на те, що минулого року Україна займала 29 місце, все ж труднощі, які спіткали кожного з нас у 2020 дали про себе знати.

Цього року в рейтинг 1000 найкращих стартап-екосистем світу увійшли 6 міст України. Київ надалі займає 1 місце в рейтингу міст України, але в світовому рейтингу столиця впала на 16 пунктів і зайняла 48 місце. Друге місце місце в Україні посів Львів, який піднявся на вражаючі 99 позицій і посів 255 місце у світі. Основою причиною такого успіху вважають саме талант українських девелоперів, якими постійно цікавляться іноземні компанії. Відповідно до західних стандартів вартість життя в Україні значно менша, а заробітна плата у IT-індустрії досить престижна, що дозволяє з легкістю втілювати ідеї в реальність та інвестувати у стартапи.

Степан Веселовський, CEO Львівського IT Кластера, прокоментував результати рейтингу: “Ми щасливі, що маємо змогу робити позитивний внесок в розвиток української і зокрема Львівської IT-індустрії. Львів постійно прогресує і цьогорічний результат даного рейтингу яскраво це демонструє. Я вважаю, що діяльність Кластера, а саме об’єднання IT компаній в одну спільноту грає потужну роль у нашій діяльності. Консолідуючись, ми створюємо можливості та умови для цього розвитку, а також для просування та підтримки одне одного.”

Сотні розробників, засновників стартапів, корпорацій та інші зацікавлені сторони користуються індексом, щоб оцінювати ринок, потреби користувачів та розуміти, як і куди краще інвестувати, та які стратегії застосовувати. Для використання лише перевірених даних StartupBlink співпрацює з численними глобальними партнерами, такими як Crunchbase, Semrush, Meetup та ін. 
Поділитися статтею:
Львів Піднявся на 99 позицій у Світовому Рейтингу Стартап-Екосистем

Щороку, починаючи з 2017, Global Startup Ecosystem Index Report розробляють рейтинг міст, де активно розвивають стартап-екосистеми, за допомогою різноманітних даних та параметрів, які обраховує спеціально розроблений алгоритм. Всі дані є унікальними та збираються виключно на базі глобальних партнерів з різних країн, що дає змогу не лише вибудувати рейтинг, але й інтегрувати його в інтерактивну карту […]

https://itcluster.lviv.ua/wp-content/uploads/2022/08/d0bbd18cd0b2d196d0b2-d0bfd196d0b4d0bdd18fd0b2d181d18f-d0bdd0b0-99-d0bfd0bed0b7d0b8d186d196d0b9-d183-d181d0b2d196d182d0bed0b2d0bed0bcd183_62f869aab8a0d.png
Скопійовано!